Faze roditeljstva

Žitarice, voće, povrće, meso - kakva treba da bude ishrana beba nakon dojenja?

Kad navrše šest meseci, a često i ranije, bebe pored majčinog mleka počinju da jedu prvu čvrstu hranu. Pored navikavanja na nove ukuse i namirnice, ishrana u ovom periodu treba da bude raznovrsna i nutritivno bogata.

Žitarice, voće, povrće, meso - kakva treba da bude ishrana beba nakon dojenja?

Važno je da detetu dajete namirnice iz svih grupa hrane, od ugljenih hidrata, preko proteina, voća i povrća te mlečnih proizvoda, nakon navršenih godinu dana.

Voće i povrće su izuzetno bitni u ovom periodu, pa se preporučuje da od pet obroka u ishrani dece minimum tri budu ona koja sadrže voće i/ili povrće u svom sastavu. Voće i povrće se deci daje sveže, kuvano, pečeno u rerni, u obliku kompota ili pripremljenih kupovnih voćnih pirea i kašica u teglicama koje su prilagođene uzrastu deteta. Kupovne kašice su pravi izbor za obroke koje planirate napolju, kada ste u pokretu, pa vam preporučujemo da birate one koje su 100% prirodne i sadrže sve neophodne nutrijente, a dolaze u pakovanjima koja će vam olakšati hranjenje vašeg mališana u parku i kada ste van kuće.

Pored važnih nutrijenata, hrana za bebe, a posebno ako se odlučite za kupovnu, mora biti od sirovina proverenog kvaliteta, bez dodataka, veštačkih boja i aroma, kakvi su upravo proizvodi domaćeg brenda Nutrino.

Nutrino voćni pirei postoje i u mekanoj „pauč“ ambalaži, pogodnoj za konzumaciju van kuće i obuhvataju raznovrsne kombinacije voća, sa žitaricama ili keksom. Brojna istraživanja pokazuju da kupovna hrana u teglicama može adekvatno da zameni sveže voće i povrće, jer prolazi stroge kontrole kvaliteta hrane za bebe koju voće i povrće koje kupujemo u radnjama, ne prolazi. Kašice u teglicama se pakuju u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja, a obrada teglice na visokoj temperaturi, onemogućava razvoj mikroorganizama i garantuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Pored voćnih ukusa, probajte Nutrino kašice od povrća i mesa, u kojima je svaka namirnica posebno birana uz strogu kontrolu ispravnosti i kvaliteta.

Pravo vreme za uvođenje mesa je navršenih šest meseci, jer se beba do tada navikla na ukuse voća i povrća i organizam je u stanju da vari namirnice poput mesa.  Bilo da spremate sami, ili se odučite za proizvode u teglici, važno je da u ishranu vašeg mališana na vreme uvedete meso, jer ova namirnica sadrži aminokiseline koje su neophodne za pravilan rast, razvoj i sazrevanje odojčeta. Pored toga, meso je važan izvor gvožđa, cinka i minerala, zbog čega ima značajnu ulogu u jačanju imunog sistema.

Unos žitarica, jednako je važan kao i unos voća, povrća i mesa, jer je u njima izvanredna ravnoteža ugljenih hidrata, proteina i masti. Kako su obogaćene gvožđem, predstavljaju važan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane. Nutrino suve žitne kaše proizvode se od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 4 minerala, koji ne podležu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva svoja hranljiva svojstva, a dostupne su u nekoliko fantastičnih ukusa.

Kada je vaše dete već dovoljno veliko za konzumiranje mleka, probajte Nutrino mlekce,  tečnu žitnu kašu, spremnu za upotrebu, od mleka i žitarica, koje zbog obilja vlakana detetu daju osećaj sitosti. Ovaj proizvod je idealan za konzumiranje i u kući i u pokretu, a obogaćen je inulinom, koji povoljno utiče na imuni sistem i probavu, pa je mlekce idealan obrok tokom dana ili pred spavanje.

Neizostavni deo zdravih dečijih obroka su sokići, a Nutrino u svom asortimanu nudi sokiće od sočnog voća, pravljene po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Nutrino sokići su dostupni u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti.

Nutrino ukusi i kombinacije namirnica kreirani su tako da zadovoljavaju nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta. Ponudite vašem detetu zdrave i kvalitetne proizvode, koji garantuju izbalanisiranu ishranu koja je malom organizmu neophodna.

Promo tekst