Faze roditeljstva

Baby Kefalo škola za trudnice – novo fantastično mesto za zrenjaninske buduće mame

U okviru edukativno – razvojnog centra „Kefalo“ u Zrenjaninu, otvorena je nedavno školica za trudnice pod nazivom Baby Kefalo. Njihov glavni cilj je psihofizička priprema trudnica za porođaj i osnaživanje trudnica kako bi što mirnije dočekale svoje bebe.

Baby Kefalo škola za trudnice – novo fantastično mesto za zrenjaninske buduće mame

Sjajan tim koji obuhvata stručna lica u vidu defektologa, psihoterapeuta, logopeda, pedagoga, ginekologa i patronažnih sestara, rešio je da svoja znanja i beskrajnu stručnost posveti budućim mamama. Želeći da stvore prepoznatjivo mesto, koje bi trudnicama bio najveći izvor informacija u vidu teorije i prakse, tim Baby Kefalo škole za trudnice počeo je sa radom juna meseca tekuće godine.

Uz veliki entuzijazam, energiju i znanje, škola za trudnice nudi svojim budućim mamama potpunu pripremu za porođaj i prve dane sa bebom. Potrebno je da trudnice budu u 24-oj nedelji trudnoće i da se na vreme prijave, jer se svakog meseca formira nova grupa trudnica. Ovaj sjajan program sadrži ukupno 8 časova i od juna meseca se odvija ponedeljkom i četvrtkom od 17:30h u ulici Miletićeva 8.

Školica je od početka rada do sada pokupila divne komentare budućih mama koje su prošle program.

  • Svaka preporuka za školicu i njene edukatore, cilj predavanja i saveti dobro dođu budućim mamama rekla je jedna od mama koja je pohađala školicu
  • Preporuka svim trudnicama iz Zrenjanina i okoline da se prijave, meni su ove divne žene koje drže predavanja već na prvom času otklonile strah od porođaja – samo su neki od divnih komentara zadovoljnih trudnica

Baby Kefalo škola za trudnice će svojim trudnicama omogućiti: vežbe disanja, pripremu za izlazak iz porodilišta, šta je sve potrebno pripremiti za odlazak u porodilište i mnoge druge teme. Praktični deo u kome učestvuju roditelji, a u kome uče sve o presvlačenju i povijanju beba posebno je interesantan.

Bebologija portal sa oduševljenjem podržava otvaranje ovakvih školica i ohrabruje mame iz Zrenjanina da budu deo jedne lepe priče, kako bi svoje prve dane sa bebom dočekale mirne i potpuno sigurne u sebe.

Pripremila: Milovanović Jovana    Portal: Bebologija