Faze roditeljstva

Bebologija uz Male Divove i velike heroje! Do 24. Novembra

Akcija "Besplatni pregledi za prevremeno rođenu decu" u pedijatrijskoj ordinaciji Bebologija je produžena do 24. novembra zbog velikog interesovanja, a u čast Malih divova. Širom sveta 17. novembra obeležava se dan preveremeno rođenih beba. Pedijatrijska ordinacija Bebologija, ove godine tim povodom organizuje besplatne pedijatrijske preglede za ove mališane

Bebologija uz Male Divove i velike heroje! Do 24. Novembra

Ove godine, pedijatri iz specijalističke ordinacije Bebologija su se pridružili obeležavanju 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođene dece i do 24. novembra, obavljaće besplatne pedijatrijske preglede za prevremeno rođenu decu.

Svi zainteresovani roditelji termin pregleda za svoje mališane mogu zakazati na telefone broj 011 41 44 950 ili 069 41 44 950

U svetu se svake godine pre vremena rodi 15 miliona beba, dok je u Srbiji taj broj oko 4.000, ili svaka 11 beba svakoga dana. Neke od njih su na rođenju teške manje od 1.000 grama – a to je manje od pakovanja šećera.

Iako je broj prevremenih porođaja ovako veliki, u javnosti se veoma malo govori i zna o prevenciji prevremenih porođaja, o problemima i rizicima u razvoju prevremeno rođenih beba i teškoćama kroz koje prolaze njihove porodice.

Brojne organizacije se trude da podignu svest o problemima koji nastaju usled prevremenog porođaja, kako bi se on mogao sprečiti, ali i daju savete majkama kako da tim bebama pruže najbolju negu.

Pored pomoći stručnjaka neprocenjiva je pomoć i podrška drugih roditelja sa sličnim iskutsvom. Iz tog razloga nastalo je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije “Mali Div”, koje su osnovali roditelji prevremeno rođene dece u bliskoj saradnji i uz svesrdnu podršku zdravstvenih stručnjaka. Naime, roditelji - stručnjaci po iskustvu - najbolje znaju o kakvim problemima i teškoćama je reč i koje su potrebe onih koji se sada nalaze u takvoj situaciji. Članovi Udruženja “Mali Div” pružaju podršku roditeljima prevremeno rođene dece, tokom njihovog, često višemesečnog, boravka u bolnici u mesecima i godinama nakon otpusta iz bolnice.

Dobrodošli u Bebologiju! Pozovite i zakažite besplatan pregled.