Faze roditeljstva

U mamine dve ruke stane čitav svet

Ostvariti se u ulozi majke divno je i posebno iskustvo. Kada čujete da je neko mama koja ima troje dece, a na putu je i četvrto, jasno vam je da je u pitanju dom pun ljubavi. Danas govorimo upravo o jednoj takvoj mami.

U mamine dve ruke stane čitav svet

Jana je mama troje dece: divne devojčice i dvojice vedrih blizanaca, a sada sa nestrpljenjem iščekuje još jednu ćerku. Iako vrlo mlada, oduvek je želela veliku porodicu.

- Oduvek sam želela da se ostvarim u ulozi mame i imam puno dece, a kada sam upoznala mog supruga znala sam da će tako i biti- započinje priču Jana za portal Bebologija.

Naša današnja sagovornica ističe da je potrebna dobra organizacija, ali i pomoć koju, kako kaže, vrlo rado prihvata, jer je svesna da život sa troje, uskoro četvoro dece zahteva puno angažovanja, posebno sada kada je u osmom mesecu trudnoće. Biti mama četvoro dece, takođe, nosi veliku dozu odgovornosti i iz tog razloga, Jana i njen suprug su se odlučili na jedan važan korak- čuvanje matičnih ćelija njihove bebe.

-Sa prvim detetom smo, po preporuci prijateljice, otišli na razgovor u Bio Save Group, jer smo želeli da dobijemo tačne i precizne informacije o svim benefitima koje donosi čuvanje matičnih ćelija. Odmah smo se odlučili da to budu baš oni, jer su nam ulivali puno poverenja, zbog svoje stručnosti i odgovora na sva pitanja koja smo imali, ali i zbog srdačnog pristupa medicinskog tima prema nama- reči su ove divne mame.

Postoji i jedna anegdota, a tiče se čuvanja matičnih ćelija za blizance, zar ne?

-Tako je. Iako smo se svakako odlučili da sačuvamo matične ćelije i za drugo i treće dete, u toku je bilo darivanje u kojem je trudnica koja je ličila na trudnicu sa Bio Save seta za čuvanje matičnih ćelija dobijala kao nagradu besplatno čuvanje matičnih ćelija. Bila sam vrlo prijatno iznenađena kada sam dobila informaciju da sam ja pobednica i da smo dobili besplatno čuvanje matičnih ćelija za oba deteta. Naravno, sada smo se ponovo, bez ikakvog razmiljanja, odlučili da još jednom, četvrti put sačuvamo matične ćelije baš u Bio Save kompaniji, jer smo želeli da svako dete ima svoj zalog za budućnost.

Za kraj, još jedna od pogodnosti koje trudnice imaju, kada sačuvaju matične ćelije u Bio Save-u su i usluge pedijatrijske ordinacije Bebologija, za koje Jana ističe da joj jako puno znače.

-Doktorka Jelena Jovanović je sjajan pedijatar i ja kao mama sam prezadovoljna odnosom koji ima i sa decom i sa roditeljima- zaključuje naša današnja sagovornica.

Biti mama je najlepša, ali i najodgovornija stvar na svetu. Zato su potrebni ovakvi primeri u kojima se kod budućih roditelja prepoznaje želja da budu najbolji što mogu, ali koji, pre svega, imaju primarnu želju da deci pruže neizmernu ljubav, podršku i sigurnost.

Autor: Brankica Bjelić