Faze roditeljstva

Biti zdrava ili biti fit nakon trudnoće - šta je važnije

Znamo da ste nekad umorne, da Vam je potrebno više vremena za Vas same, da se brinete za svoju decu. Ako ste prepoznale sebe u makar jednoj od navedenih stavki, ovaj članak je za Vas.

Biti zdrava ili biti fit nakon trudnoće - šta je važnije

Savremeni život je sa sobom doneo razvoj u svim sferama, međutim, ostavio nas je u staloj trci da budemo savršene i da težimo perfekciji koja se odražava negativno na naše mentalno i fizičko zdravlje. Pitanja poput onih koliko brzo treba da se vratimo u formu nakon porođaja, kako da izgledamo, šta da nosimo od garderobe, kako da se negujemo - postaju naša glavna preokupacija, dok zaboravljamo da uživamo u novim segmentima naših života, kao što je roditeljstvo.

U moru saveta kako da brže skinete kilograme, koje je trudnoća prirodno donela sa sobom, najvažnije je da slušate uvek i samo svoje telo.

Hranite se zdravo, unosite vitamine i ne uskraćujte sebi sitna zadovoljstva, bilo da je to omiljeni kolač, šoljica kafe koju ćete popiti u prirodi, vežbanje joge ili slušanje muzike. Sve to doprinosi da se Vaš um i telo vraćaju u formu i budu zdravi. Ukoliko vežbate, radite one vežbe koje Vama prijaju bez pritiska i suvišnih i naglih pokreta. Cilj nije samo brzo izgubiti kilograme, cilj je da Vas vežbe okrepe i daju Vam dodatnu energiju. Zaboravite sve nedostižne i gotovo iscrpljujuće imperative lepote i uživajte u svom telu.

Sigurno ste makar jednom u Vaš Gugl pretraživač otkucale: Kako da ...

Skinem brzo kilograme...

Izgledam lepo nakon trudnoće...

Otklonim strije...

Biti mama jeste najlepši i najteži posao. Ali između toga za Vas, drage mame, važno je da ostanete svoje - jednako zdrave i snaže za sebe i svoje najbliže. Bebologija je jednom napisala da je - dobra mama, mama koja je dobro, i to je verovatno najbolji savet koji biste mogle da čujete.

Neka to bude vaša vodilja. Jedini imprativ neka bude Vaše zdravlje, a estetika ona koju Vi volite i smatrate adekvatnom. Ništa nije lepše od mame koja zna sve prednosti roditeljstva i oseća se dobro u svojoj koži.

Pripremila: Milovanović Jovana