Faze roditeljstva

Dirljiv trenutak: Ovako je baka pozitivna na covid-19 upoznala svoju unuku

Trudnoća, porođaj, a potom i upoznavanje bebe sa porodicom u vremenu izolacije su naročito teški i ponekad tužni. Ali sigurni smo da će sve uskoro proći…

Dirljiv trenutak: Ovako je baka pozitivna na covid-19 upoznala svoju unuku

Mama Džesika iz Kanade nedavno je rodila svoje drugo dete. Dok se ona oporavljala u bolnici, njeni roditelji su se testirali na covid-19 i dobili pozitivne nalaze.

Njihovo stanje se popravilo, a na Uskrs su došli da upoznaju svoju unuku. S obzirom na to da još uvek moraju biti u izolaciji, učinili su to preko prozora, a fotografiju dirljivog trenutka Džesika je objavila na Instagramu.

"Nikada nisam zamišljala da će moji roditelji upoznati moju ćerku preko staklenih vrata", napisala je.

Objasnila je da je brinulo kako će, zbog stanja njenih roditelja, izgledati prve nedelje nakon porođaja.
"Oboje su dobro, osećaju se zdravo i prve nedelje sa bebom su uglavnom dobro prošle. Niko od nas ovo nije očekivao", ispričala je Džesika.
Kako priznaje, plakala je zbog cele situacije, zbog svojih roditelja, ali i drugih obolelih, bila je zabrinuta, noćima nije spavala. Ipak, cela situacija je donela i neke lepe trenutke.
"Bila sam svedok dobroti potpunih stranaca, neverovatno brižnog bolničkog osoblja. Osetila sam ljubav i pomoć sa distance. Ova vremena su strašna i teška, ali postoji svetlo nade. Jesam li planirala da moji roditelji ovako upoznaju svoju unuku? Nisam. Ipak, zahvalna sam jer su dovoljno zdravi da je i ovako vide", napisala je Džesika.
I poslala poruku svim trudnicama koje očekuje porođaj tokom pandemije:
“Bez obzira na to kroz koje ćete emocije danas prolaziti, znajte da je sasvim u redu to što osećate. U redu je osećati i tugu i radost. Ne zaboravite da niste same, možda jesmo odovojeni od naših najmilijih, ali zajedno smo u svemu ovome".

VIRUS KORONA - BEBOLOGIJIN VODIČ ZA TRUDNICE I RODITELJE

Izvor: Index.hr