Faze roditeljstva

Ovo se menja kad postanete majka

Majčinstvo žene čini boljim osobama, potvrdile su to pripadnice ženskog pola koje su se našle u toj, prema mišljenju mnogih, najvažnijoj životnoj ulozi.

Ovo se menja kad postanete majka

Evo na koje nas sve načine, prema portalu Mother&Baby, majčinstvo menja.

Postajete nesebični

Prioriteti nam se menjaju kada beba dođe na svet jer do tog trenutka taj ste prioritet bili vi. Prilikom donošenja nekih većih životnih odluka sebe ste uvek stavljali na prvo mesto, ali dolaskom deteta počinjete da razmišljate o tome što je najbolje za vašu porodicu.

Naučite da volite sebe

Dok se niste ostvarili u ulozi majke, težili ste savršenstvu, no dolaskom bebe shvatate da to uopšte nije važno. Postajete iskreniji i govorite ono što mislite. Smejete se više nego ikad pre.

Postajete strpljiviji

Počinjete prihvatati da postoji velika verovatnoća da više nigde nećete stizati na vreme, jer uvek se mogu desiti neke nepredviđene situacije.  

Naučite da volite

Ljubav ne razumete na pravi način sve dok ne postanete roditelj. Ona je bezuvetna, bezgranična i menja vaš život na najbolji mogući način.

Počinjete da cenite male stvari

Najobičnije aktivnosti koje svakodnevno radimo kod kuće postaju važnije nego što su to ikad bile. Bilo da se izležavate sa svojom porodicom uveče ispred televizora, pričate deci priče za laku noć ili se samo držite za ruke. Svi ti trenuci menjaju vaš život, odnosno daju mu novi smisao.

Shvatite koliko ste jaki

Dete najpre raste u vama, zatim ga rodite, a onda i hranite i sve to svojim telom. A da ne govorimo o tome koliko malo spavate kad postanete majka, odnosno superžena!

Osećate se sigurnije

Majčinstvo vam ne daje samo samopouzdanje, već vas i podseća na to da ne morate brinuti o onome što drugi misle. Na kraju dana, važni ste samo vi i vaša porodica.

Izvor: index.hr Foto: Freepik