Faze roditeljstva

Ovo se promeni kad postaneš tata

Verovatno ste već i vi i vaša supruga bili upozoreni, nekoliko puta – život se menja kad dobiješ dete. Pa šta se to može promeniti? Pročitajte...

Ovo se promeni kad postaneš tata

Budući tate, pripremite se! Jedan australijski portal izdvojio je 10 stvari koje se menjaju kad postaneš tata, a nijednu od njih nisi pročitao u knjigama!

Odrasli ste. Radite. Skrasili ste se. Možda imate i psa. I štedni račun. Kredit. Verovatno ste ovaj deo za “odrasle” uradili. Pitate se koliko će stvari zapravo biti drugačije kada od dvoje postane troje? Drago nam je što pitate, a evo i par zabavnih informacija dragi budući očevi:

1. Grudi tvoje žene odjednom će imati potpuno novu svrhu

Izvinjavamo se svim muškarcima, ali jednom kada beba dođe - grudi prvenstveno postaju bebin izvor hrane.

2. Otkrićeš u potpunosti novu ljubav prema kupovini namirnica i ostalih potrepština

Jer odlazak u prodavnicu kako biste kupili stvari za kuću, ne samo da će vam osvojiti ”dodatne bodove” kod kuće, već ćete uživati u samoći (to je tajna koju žene širom sveta čuvaju već duže vreme). A, budimo iskreni, ko među vama voli da lista kataloge s akcijama i ponosno se vratiti kući s punim kesama stvari “na akciji”?

3. Tvoj radni dan će možda biti završen, ali posao se nikada ne završava

Jer kad se vratite kući s posla, možete očekivati preuzimanje bebe u svoje naručje s uzvikom vaše žene: "NAPOKON! Evo, uzmi je!"

4. Ostajaćete budni cele noći ne uključujući alkohol!

Samo plač, grčeve i bebino bljuckanje. Međutim, ove situacije mogu se izmaknuti kontroli, pa da noć provedete budni...

5. Naučićeš nove veštine za koje nikad nisi pomislio da ćeš ih savladati

Na primer, kako napraviti pletenicu. Ili poznavanje imena svih likova iz omiljenih crtanih filmova. I kako se ustaje ujutro bez ijednog jedinog zvuka, koji bi mogao probuditi one koji još spavaju. Pssssst!

6. Ići ćeš na čajanke

Drugi gosti su obično plišane igračke. Jer, emocionalno uključeni očevi imaju srećniju decu, kažu stručnjaci.

7. Postaće potpuno normalno da provedete više od 20 minuta u wc-u

Pre dece, verovatno niste trošili previše vremena sedeći na wc šolji. Obavljen posao i doviđenja. Ali, sada…odlazak u wc znači da možete pročitati vest, pogledati rezultate utakmica, poslati par poruka i uživati u nekoliko minuta samoće.

8. Uzbuđenje će se vrteti oko dečjih podviga

Naravno, ulov velike ribe još uvek je uspeh kao i nekada, ali ne takav kao kad vidite svoje dete da je upecalo svoju prvu ribu. Taj ponos je jednostavno neopisiv. Čak i kad vidite sina da prvi put piški na travi umesto u pelenu – osetićete neopisivu sreću a verovatno i želju da te vesti podelite s drugima.  

9. Neće postojati nešto kao “planovi u zadnji čas”

Mislite da je teško bilo čekati ženu da se spremi i da izađete iz kuće u dogovoreno vreme? Hahah! Uskoro će biti otprilike ovako: Ako bi trebalo da izađete iz kuće u subotu u 14.00 časova, najbolje je da počnete sa spremanjem ujutro u 8. Što je sigurno, sigurno je!

10. Za ceo život ćete imati najbolje drugare

I to one drugare koji se ugledaju na vas na svaki mogući način, kojima ste upravo vi idol. Da, to je ogromna odgovornost, ali kao što će se svaki tata složiti - to je najlepša odgovornost na svetu!

Pripremila: Vesna S. Izvor: miss7mama.24sata.hr