Faze roditeljstva

Porodične vrednosti: Diznijeva božićna poruka koja će vas rasplakati (VIDEO)

Trominutna dirljiva Diznijeva reklama o emocijama, kroz priču o baki i unici, vezi između generacija i prazničnih tradicija verovatno će vas duboko dirnuti i podsetiti na prave porodične vrednosti.

Porodične vrednosti: Diznijeva božićna poruka koja će vas rasplakati (VIDEO)

Praznici se bliže, a novogodišnja porodična euforija ispunjava srca svih nas. Ono što naročito unosi duh praznika i posebnu emociju jesu novogodišnje reklame, koje nas svojim pričama ostavljaju bez daha.

Reklama počinje prikazom davne 1940. godine, kada devojčica Lola od svog oca za Božić dobija kultnu igračku Miki Maus. Najpoznatiji miš na svetu je postao Lolina omiljena igrčka i ona predstavlja simbol njenog detinjstva.

Sledeća scena se dešava 2005. godine kada Lola više nije dete, već baka jedne malene devojčice, kojoj je odlučila da pokloni svoju staru i vreoma dragu igračku i nauči je kako se prave lampioni. Kako su godine prolazile i kako je unuka izrasla u tinejdžerku, tako je i njeno  interesovanje za igrečke opalo, a Miki je polako pao u zaborav.

Jedne večeri kada unuka odlazi do grada, njena baka ostaje očigledno slomljenog srca. Sva njena tuga ogleda se u igrački koja je tokom godina izbledela. Baka podiže lutku pre nego što je u očaju spusti i tada Mikiju otpada jedno uvo. Tužna odlazi u svoju sobu ostavljajući dom neukrašen.

Lolina unuka po povratku kući ugleda bakinu i njenu zajedničku uspomenu, ostavljenu na stolu bez uveta. Emocije su se probudile i podstake unuku na promene, pažnju i ljubav prema baki. Noć je promenila i probudila sve zaboravljeno, a praznično jutro je bilo najlepši novogodišnji poklon za baku.

Poslednja scena filma prikazuje najtopliji zagrljaj bake i devojčice, a Diznijeva kompanija poručuje svojoj publici koliko je važno da cenimo porodicu i male stvari uz poruku "Od naše porodice za vašu". Još jednom je slatki miš Miki uspeo da spoji porodicu, da podstakne zagrljaje i neizmernu ljubav najdražih.

Naziv pesme koja prati radnju filma nosi nazvi “Ljubav je kompas”, koju je za Dizni kompaniju otpevala devetnaestogodišnja pevačica Grift.

Pripremila: Vesna S. Izvor:www.cbr.com; yumama.comFoto:Printscreen