Faze roditeljstva

Pretvorite svoj dom u uskršnju bajku

Bliži se Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik, idealna prilika da svoj dom pretvorite u bajkoviti svet radosti.

Pretvorite svoj dom u uskršnju bajku

Bliži nam se Uskrs i još jedna prilika za ukrašavanje doma. Što više boja i šarenila unesete, više ćete osmeha i sreće dobiti. Pozivamo vas da napravite savršeno dekorisanu kuću u kojoj će mališani najviše uživati!

Izdvajamo za vas nekoliko ideja da ovaj praznik učinite interesantnijim i zabavnijim, i provedete ga u veselju sa svojim najmilijima.

1. Venčić za vrata

Neka se na samom ulasku u topli dom oseti dodir praznika. Napravite venčić od plastičnih jaja, mašnica i cveća. Proleće je idealno vreme da pronađete šarenilo u prirodi, te prionite na posao!

2. Zečići na sve strane

Napravite ukrase od šarenog papira ili kartona. Isecite zečiće i okačite ih na kanap koji možete postaviti na kamin, prozor, ili pak ukrasiti neku policu. Ili jednostavno nabavite vašem mališanu zečje uši.

3. Sveće u jajima

Iskoristite jaja i na neki neobičniji način. Unesite romantiku svećicama, ali onim u jajetu! Uskrs je idealna prilika za to.

4. Jaja sa drveta

Mnoga deca se pitaju da li i jaja rastu na drvetu? Neka kod vas bude baš tako!

5.  Ukrasi jaje

Bez obzira na to koliko su deca talentovana i spretna, pustite ih da samostalno uživaju u bojadisanju. Možda to neće biti najlepša jaja na svetu, ali će biti originalna.

Dajte deci flomastere, kolaž papir, šljokice, perje... a na kraju obavezno pohvalite malog umetnika.

Jaja koja je vaše dete ukrasilo aranžirajte tako da dominiraju na stolu. To je veoma bitno za samopouzdanje deteta.

6. A za najmlađe - pokloni

Svaki praznik ima tendenciju da okuplja porodicu, slavi ljubav i bliskost najmilijih. Obradujte one koje volite poklonima, ali ne zaboravite ukrase. Zečje uši i repić su neizostavni ili možda…neki pravi zeka. Pustite mašti na volju, igrajte se i pripremite idealne poklone.

7. Okupite porodicu

Na dan Uskrsa obavezno se okupite oko trpeze doručkujte i ručajte zajedno. Potrudite se da osim raznovrsne hrane, tok dana bude puno smeha, ljubavi i porodične topline.  

Tako će slavljenje Uskrsa deci ostati u sećanju kao jedan od najlepših doživljaja iz detinjastva.

Koji je vaš najdraži ritual tokom Uskrasa i da li ćete to preneti i vašim mališanima? 

Pripremila: Vesna S. Izvor:  yumama.com