Faze roditeljstva

Recept za dobar brak: Srećna supruga - srećan život

Oko 40 do 50 posto parova u SAD odluči da se razvede. Da se ovo ne bi desilo i vama, nije dovoljno samo verovati u ideju da se razvod braka vama ne može dogoditi. Potrebno je da radite na svom odnosu i da nikada ne odustajete od iskazivanja ljubavi prema partneru.

Recept za dobar brak: Srećna supruga - srećan život

Istraživanja su potvrdila da na kvalitet braka i te kako utiče količina sreće žene, jer ukoliko je žena nesrećna to može biti veoma destruktivno za bračni odnos.

Dakle, postoji jednostavno pravilo koje kaže Srećna supruga, srećan život. Ako želite da vaš brak bude uspešan i uopšteno srećan, potrebe žene moraju biti zadovoljene.

Osim toga, istraživanja su pokazala da što je žena zadovoljnija bračnom zajednicom to će i njihov partner biti srećniji. Naime, žene kada su srećne učiniće sve za svog supruga.

Bright side je analizirao 394 para koji su u proseku bili 39 godina u braku i ono što je interesantno jeste da su svoje zadovoljstvo bračnim životom ocenili ocenom pet od mogućih šest. Ono što je bilo iznenađujuće jeste da su muškarci bili zadovoljniji svojim brakovima, što u suštini znači da srećna žena svog supruga čini još srećnijim.

Studija je još pokazala da se žena oseća nesrećnijom kada je njen suprug bolestan, međutim nivo sreće kod muškaraca se ne menja kada se njihove žene razbole. Objašnjenje je jednostavno!

Žena se uvek brine za muškarca ako se oseća loše, dok se žene koje su bolesne uvek oslanjaju na sebe ili svoje ćerke. Zbog toga su žene stalno pod stresom. Stručnjaci preporučuju da oba partnera treba da pokažu brigu i ljubav kako bi srećno živeli zajedno.

Izvor: yumama.com