Faze roditeljstva

Sa mamama o...Danijela Vranješ

Ona je Nada iz "Čarlstona za Ognjenku" i Ljubica iz "Zakopanih tajni".
Osim toga, ona je mama jedne Eme. Njeno ime je Danijela Vranješ i pitali smo je šta za nju znači majčinstvo.

Sa mamama o...Danijela Vranješ

Iza Vas je nemali broj uspešnih glumačkih rola. Kada pogledate unazad, na koji svoj projekat ste najviše ponosni? Da li je uopšte zahvalno pitati umetnicu koji je njen omiljeni projekat?

Pre svega hvala na divnim pitanjima. Jeste, nemali je broj uloga. Lično uvek volim one koje trenutno igram, jer se kao i svaki umetnik menjam, sazrevam pa tako i moje uloge postaju "mesnatije". Trenutno u seriji "Zakopane tajne" tumačim ulogu  Ljubice,majke borca, požrtvovane kao i većina naših žena. One jesu ponekada previše požrtvovane, ali su i prepune ljubavi za svoju decu. Jedva čekam da vidim kako sam odigrala ulogu majke sa izuzetno teškom pričom u seriji "Apsolutnih sto", Srdana Golubovića.Volim i moju Nadu iz "Čarlstona za Ognjenku", svaku priliku da radim izuzetno cenim i ozbiljno shvatam.


Bebologija je portal koji pruža podršku svim mamama. Trudimo se da razgovaramo i sa mamama iz javne sfere, ali i sa onim koje to nisu. Vaše majčinstvo počelo je u 42-oj godini, kada ste ostali u drugom stanju da li je postojalo nešto što vas je posebno brinulo?

Tako je, ostala sam u drugom stanju u 42. godini. Danas, kada se osvrnem unazad, ne mogu da se setim nijedne brige vezane za trudnoću. Brinula sam se kako će bebin tata prihvatiti to i da li će biti partner i drug na drumu, trudnoća sama je prošla lako,lepo,divno i zdravo jer je moj način života godinama unazad bio sportski i zdrav. Čak ni one klasicne boljke pritisak i gvožđe nisu bile problem na čuđenje lekara i sestara.

Šta je Ema svojim dolaskom unela u Vaš život?

Ema je u moj život unela punoću. Sva moja ljubav, hrabrost i sve ono najbolje što u sebi imam isplivalo je, postalo je nekome korisno. Naučila sam kao majka da stanem, razmislim, planiram, mudro procenim. I pošašavim kad joj treba partner za igru. Dugo sam bila devojka bez deteta i ne volim da ističem kako je mom životu samo ona dala smisao. Verujem da bih morala da ga pronađem svakako ali eto, ja mislim da sam se rodila da budem njena mama.


Koja je to jedna poruka za koju biste voleli da Vaša ćerka zapamti i nosi kroz život?

Učim je da su znanje i poznavanje veština bogatstvo. Da nikada ne treba da trpi ponižavanje jer je ljubav suprotno od ponižavanja. Učim je i ono najvažnije - da uvek, ma gde bila ima siguran i bezuslovan oslonac u meni i kod kuće.

Volimo da kao portal svime što napišemo apelujemo na žene i mame da svoje živote vode pod svojim uslovima i željama. Koja je vaša poruka kao mame i uspešne glumice?

Lepe ste,hrabre ste, niste previse stare ni za šta.Uzmite stvar u svoje ruke, naučite, promenite... Nemojte nikada trpeti. Zapamtite da nije važno šta sredina u kojoj živite nameće.

Autor: Milovanović Jovana