Faze roditeljstva

After Pregnancy Nutrigen test- novi genetički test koji otkriva tajne Vašeg metabolizma

Nakon trudnoće i porođaja, veliki broj žena ima isti ili sličan problem, a to je višak kilograma.

After Pregnancy Nutrigen test- novi genetički test koji otkriva tajne Vašeg metabolizma

Kako se u trudnoći i u periodu laktacije ne preporučuju rigorozne dijete, potrebno je pronaći rešenje koje je adekvatno i u skladu sa periodom u kojem se žena nalazi. U razgovoru sa Jovanom Živić, strukovnom nutricionistkinjom i dijatetičarkom, zaposlenoj u Bio Save Grupi, saznali smo za After Pregnancy Nutrigen test. Ona nam je dala odgovore na najvažnija pitanja koja se tiču ovom testa.

Šta je After Pregnancy Nutrigen test?

After pregnancy nutrigen test je genetički test koji će Vam pomoći da upoznate svoj metabolizam i  razumete kako Vaše telo funkcioniše, ali i kako da mu na odgovarajući način pružite ono što mu je potrebno. Test daje odgovore na pitanja koje nas zanimaju, a to su:

  • Zašto imam višak kilograma, iako vodim računa šta jedem?
  • Da li je svaki režim ishrane predviđen za svaku porodilju?
  • Koji način ishrane najviše prija mom organizmu?
  • Koji tip fizičke aktivnosti je najadekvatniji za mene?

Po čemu je ovaj test poseban i drugačiji od ostalih?

After pregnancy nutrigen test se radi samo jednom u životu i daje kompletan uvid sta je, na osnovu genetike, potrebno organizmu. Na taj način se dobija individualni plan ishrane i fizičke aktivnosti u skladu sa karakteristikama metabolizma, koji takođe uzima u obzir i trenutno stanje i potrebe Vašeg organizma, bilo da ste trudnica ili porodilja.

Kako se izvodi test?

Test se radi tako sto se uzima bris sa unutrašnje strane obraza, u kojima se izoluju ćelije u kojima se nalazi DNK. Uzorak se šalje u laboratoriju gde se radi sekvenciranje, odnosno iscitavanje gena i na taj način se dobijaju Vaši rezultati.

Cilj ovog testa je potpuna posvećenost porodilji i individualnim potrebama njenog organizma. Uz personalizovani After Pregnancy Nutrigen Test saznaćete:

  • koja je adekvatna iskorišćenost ugljenih hidrata, proteina i masti Vašeg organizma,
  • da li ste skloni jo-jo efektu ili gubljenju mišićne mase pre gubljenja masti prilikom vežbanja,
  • koliko su osetljivi Vaši centri za glad i sitost, kao i
  • da li imate predispoziciju za nakupljanje visceralnog masnog tkiva? 

Nakon odrađenog testa, saznaćete koja vrsta fizičke aktivnosti je u skladu sa Vašom genetikom i kako da najefikasnije dođete do željenih rezultata.

Priredila: Brankica Bjelić by: Bebologija