Faze roditeljstva

Da li znate koje su to svemoćne ćelije?

Savremena medicina daje odgovore na mnoga pitanja, dok mnoga ostaju još uvek među stručnjacima da budu otkrivena. Ovoga puta ćemo pisati o ćelijama koje život znače. Saznajte o čemu je reč u narednim redovima.

Da li znate koje su to svemoćne ćelije?

Matične ćelije iz pupčane vrpce se koriste za lečenje više od 100 oboljenja. Svakodnevno, broj mogućih tretmana se povećava, a lečenje matičnim ćelijama postaje posebna grana medicine. Najveće blago koje roditelji mogu pokloniti svom detetu je zdravlje i zato ne treba propustiti priliku koja se pruža samo jednom u životu da sačuvate matične ćelije iz pupčane vrpce prilikom njegovog rođenja. Korišćenje matičnih ćelija u terapijske svrhe više nije stvar budućnosti, već sadašnjosti.

KARAKTERISTIKE MATIČNIH ĆELIJA PUPČANE KRVI:

  • Samoobnavljajuće
  • Mlade
  • Pametne
  • Moćne
  • Jedinstvene

Telo novorođenčeta obiluje vrednim, potentnim, vitalnim matičnim ćelijama. Tokom devet meseci one su planirale i gradile telo novog ljudskog bića. I kasnije tokom života one pomažu da se održi mehanizam regeneracije organizma. U trenutku rođenja mnogo ovih dragocenih ćelija se nalazi u krvi pupčane vrpce, koju lekar nakon presecanja drži u svojim rukama.

KAKO SE MATIČNE ĆELIJE ČUVAJU?

Matične ćelije se separišu iz krvi, pakuju u posebne kasete i zamrzavaju na -196 stepeni Celzijusa. Dodatno se ostavlja 5 malih specijalnih kaseta za ispitivanje HLA tipizacije. Matične ćelije su spremne za upotrebu odmah po odmrzavanju.

Postoje brojni naučni dokazi da se matične ćelije uskladištene na -196 stepeni Celzijusa mogu čuvati neograničeno, a da tokom čuvanja ne izgube svoju vitalnost i terapijski potencijal. Trenutno u praksi imamo primere gde su matične ćelije iskorišćene nakon više od 25 godina čuvanja.

Jedno od najčešćih pitanja kada su matične ćelije u pitanju i kada je reč o njihovom čuvanju, jeste:

Zašto da čuvam matične ćelije moje bebe? Odgovore su nam dali vrhunski stručnjaci iz Bio Save fondacije.

KADA SAČUVATE BEBINE MATIČNE ĆELIJE:

  • Neograničen regenerativni potencijal za sva tkiva i organe
  • Mogućnost za lečenje preko 100 bolesti
  • 7. 000 kliničkih studija koje ispituju nove terapije matičnim ćelijama
  • Mogućnost čuvanja dugi niz godina
  • 100% odgovarajuće Vašem detetu

Kod naših prijatelja iz Bio Save kompanije u toku je neverovatna ponuda čuvanja matičnih ćelija po jedinstvenim uslovima. Ne propustite ovu priliku i sačuvajte matične ćelije Vaše bebe.

Pripremile: Brankica Bjelić, Jovana Milovanović  Izvor:biosave.rs