Faze roditeljstva

Parfem u trudnoći

U trudnoći telo žene se menja, ali i osećaj za mirise. Ukoliko ne možete da živite bez parfema, a primetili ste da su neki u trudnoći počeli da vam smetaju, saznajte koje je rešenje.

Parfem u trudnoći

Trudnoća vam daje prirodni sjaj. Sada je vreme da nađete i miris koji će reflektovati vašu lepotu, trudnu VAS! Iako je bezbedno koristiti parfem tokom trudnoće, mogle biste postati osetljivije na mirise i primetiti da neki čine da osećate mučninu, blagu vrtoglavicu, nadraženost ili da ste sklonije glavoboljama. Kako biste sprečile ove nepotrebne simptome pokušajte da izbegavate parfeme sve dok ne otkrijete neke mirise koji će učiniti da se osećate dobro.

Udvostručite zadovoljvstvo

Dezodorans i losion u toku trudnoće postaju dosta popularni jer su slabiji i sadrže manje alkohola od parfema. Neki mirisi mogu čak pomoći protiv mučnine kao što su pepermint, đumbir i kardamom. Mnoge trudnice su otkrile da mirisi citrusa pomažu u ublažavanju mučnine i nisu preterano napadni, već ostavljaju osvežavajući, obnavljajući i umirujući osećaj. Mirisi citrusa kao što su slatka narandža, neroli ulje i mandarina su naročito popularni među trudnicama. Druge blaže mirise koje možete potražiti su lavanda, ruža i kamilica. Takođe postoje i ulja za masažu sa ovim notama, tako da ćete na taj način sebi priuštiti dvostruko zadovoljstvo.

Esencijalna ulja su drugačija od dezodoranasa i losiona. Esencijalno ulje je koncentrisani, aromatični sok dobijen iz biljaka. Neka esencijalna ulja se ne preporučuju tokom trudnoće i mogu biti toksična kada se koriste na koži. Upotrebu ovih ulja biste tokom trudnoće trebalo da razmotrite sa vašim lekarom i aromaterapeutom.

Izvor: http://americanpregnancy.org