Faze roditeljstva

Održan je UniStem day- Međunarodna manifestacija o matičnim ćelijama

U petak, 10. marta u u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, održan je deseti po redu UniStem day, najveća međunarodna manifestacija posvećena popularizaciji matičnih ćelija.

Održan je UniStem day- Međunarodna manifestacija o matičnim ćelijama

UniStem Day održan je pod okriljem Univerziteta u Beogradu u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, uz pomoć i podršku STREAMLINE projekta i Bio Save Fondacije.

Medicinski direktor Bio Save Fondacije, dr med Kristian Martin na jedinstven i razumljiv način predstavio je srednjoškolcima, a budućim naučnicima i lekarima potencijal matičnih ćelija.

dr med Kristian Martin, medicinski direktor Bio Save Fondacije


Tokom njegovog predavanja bilo je reči o istoriji matičnih ćelija, terapijskoj primeni i istraživanjima. Takođe, posebno je istakao da Bio Save Fondacija već deceniju aktivno učestvuje u pomoći porodicama čijem članu je potrebna terapija matičnim ćelijama, kao i da je u prethodnom periodu organizovana terapijska primena matičnih ćelija za lečenje 8-oro dece uzrasta 6-7 godina iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

Puna sala Rektorata Univerziteta u Beogradu je pokazatelj da generacije koje dolaze imaju veliko interesovanje za potencijal matičnih ćelija i razumeju da je njihova primena u lečenju brojnih bolesti ne samo budućnost, već sadašnjost medicine.

Autor: Brankica Bjelić