Faze roditeljstva

Kako do bebi parking karte?

Postovane trudnice i porodilje, ukoliko niste znale, kada se porodite, imate mogućnost besplatnog korišćenja 30 sati parkiranja. Potrebno je da se javite u parking servis i predate tražena dokumenta. Vozilo može da bude u vlasništvu supruga. U nastavku kompletno saopštenje.

Kako do bebi parking karte?

Roditelji beba, starosti do godinu dana, dobijaju besplatne „Bebi parking karte“, koje omogućavaju 30 sati parkiranja automobila, koji je u vlasništvu podnosioca zahteva, u svim parking zonama u Beogradu. Jedna „Bebi parking karta“ važi 60 minuta i jedinstvena je za sve tri zone.


Kako je parkiranje vremenski ograničeno na jedan, dva ili tri sata, u zavisnosti od željene zone parkiranja, potrebno je da korisnik na karti obeleži datum, sat i minut kada je započeo parkiranje, a potom da jednu, dve ili tri karte (u zavisnosti od dužine parkiranja), postavi na vidljivom mestu sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, poštujući propisano vremensko ograničenje zone u kojoj je vozilo parkirao.

„Bebi parking karte“ važe godinu dana od datuma preuzimanja, a izdaju se u korisničkom servisu u Takovskoj ulici br. 31, Mileševskoj br. 51 i u Ulici kraljice Marije br. 7, radnim danima od 7 do 21 i subotom od 7 do 14 časova.


Prilikom preuzimanja na uvid se prilaže:
- lična karta,
- saobraćajna dozvola i
- izvod iz matične knjige rođenih za bebu.


„Bebi parking karte“ su obeležene serijskim brojem, koji je povezan sa registarskom oznakom vozila, i evidentirane su u sistemu kontrole parkiranja, čime je onemogućena bilo kakva zloupotreba.

 Izvor: Udruženje trudnica i porodilja Trudničko-Porodiljski Servis