Faze roditeljstva

Kako oblačiti bebu za izlazak napolje?

Bez obzira na to koje je godišnje doba, bebu je potrebno oblačiti udobno i adekvatno. U nastavku teksta pročitajte kako da bebu obučete kada je napolju hladno...

Kako oblačiti bebu za izlazak napolje?

Zaštititi bebu u skladu sa različititim vremenskim uslovima je stvar pripreme. Kako obući bebu kada je napolju jako toplo ili jako hladno deluje nekada konfuzno, ali je jedna stvar sigurna: ukoliko je Vama hladno, vrlo je verovatno da je i bebi hladno. Ista je situacija i ako je Vama vruće. Bilo da je napolju zima ili su visoke temperature, bebu je potrebno oblačiti slojevito tako da joj možete skinuti ili dodati komad odeće koji je (ne)potreban.

Kako obući bebu kada je prelazni period?

Slojevito oblačenje se posebno odnosi na prelazne vremenske periode u toku godine. Veoma je bitno da bebe ne budu mokre, jer će im onda biti još hladnije ako je napolju temperatura malo niža, pri tom se misli i na redovno menjanje pelena i kada ste na otvorenom. Početkom zime ritam života sigurno će se izmeniti, a tako i uslovi u kojima živite. Kao prvo, boravak na otvorenom će se smanjiti, a boravak u zatvorenim prostorima produžiti. Svakako je to zbog nižih temperatura, ali i zbog kraćeg dana tokom zimskih meseci.

Kako obući bebu kada je napolju hladno?

Ipak, jako je važno da bebu izvodite napolje što više možete. Naravno, potrebno ju je adekvatno obući, zaštiti od vetra i padavina, ali svaki dan bi je trebalo izvesti na čist vazduh, što dobro deluje na zdravlje bebe, na njen imunitet, kao i na apetit i bolji ritam sna. Koji god da je razlog izlaska sa bebom  kada je napolju hladno, veoma je važno da ona bude adekvatno obučena.

  • Obucite je slojevito, kako bi se toplota zadržavala između slojeva garderobe. Ako su Vama potrebni rukavice, kapa ili šal, pobrinite se da ih i beba ima.
  • Ne zaboravite da koristite pokrivače napolju. Ako ste krenuli u šetnju, a bebu vozite u kolicima, možete je pokriti ćebencetom i po potrebi koristiti zaštitu od kiše ili snega koju kolica imaju.
  • Kada završite sa šetnjom i uđete u auto, sa bebe obavezno skinite jaknu ili skafander. To radite iz mere predostrožnosti. Možete je ostaviti slojevito obučenu sve dok to ne narušava njenu bezbednost i tako da beba može biti adekvatno vezana u autosedištu.

Znaci da je bebi pretoplo ili hladno?

Ako je bebama pretoplo, one će se znojiti i disati ubrzano. Tada se mogu ponašati razdražljivo. Ukoliko joj je hladno, ruke će joj biti hladne, a usta mogu blago da “pomodre”.

Bez obzira kakvo je vreme napolju, oblačite bebu tako da možete da obučete ili skinite određeni sloj i tako je prilagodite spoljašnjoj temperaturi.

by: Bebologija  Izvor: www.whattoexpect.com