Faze roditeljstva

Ispovest mame čija beba ima korona virus

Mama Toni Rouds, rešila je s obzirom da se njena bebica zarazila korona virusom, da pomogne svim roditeljima i objasni kako se Covid-19 manifestovao kod njene bebe.

Ispovest mame čija beba ima korona virus

"Ova poruka je pozitivna i treba da podigne svest ljudi. Postupajte onako kako nam je preporučeno!" -  glavni je savet mame Toni.

Prenosimo priču u celosti:

"Naša beba od sedam nedelja je testirana, i pokazalo se da je pozitivna na virus korona. Nekoliko dana smo proveli u bolnici, a sada se svi zajedno nalazimo kod kuće u izolaciji. Molim vas da ovu priču delite, što je moguće više, kako bi mogli da podržimo i pomognemo svim onim roditeljima čije su bebe pozitivne i svim onim roditeljima koji se brinu za svoje mališane tokom ovih dana.

Kurtis nije hteo da jede više od 12 sati tokom noći i prethodnih dana je plakao drugačije nego inače. On uvek jede tokom noći. Ujutru smo primetili da ima crvene fleke na koži i da su mu oči otekle i crvene. Slabo je kašljao i kijao, i bio je jako pospan i odbijao je da jede. Odveli smo ga kod lekara gde je utvrđeno da ima povišenu temperaturu i ubrzane otkucaje srca, pa su pretpostavili da je u pitanju sepsa.

Dali su mu antibiotike i morali smo da ostanemo 48 sati u bolnici. Pored ostalih testova urađen je test i na virus korone, ali smo za njega morali  malo duže da čekamo rezultate. Dan nakon dolaska kući, javili su nam da je rezultat pozitivan.

Po dolasku kući Kurtisu se zdravstveno stanje poboljšalo, imao je samo slabe simptome prehlade koja prolazi. Nema više povišenu temperaturu. Tokom noći i dalje ne jede, ali ujutro se ponaša skoro uobičajeno. Malo mu je grlo suvlje, nervozniji je, ali inače je sve u redu. Otkad smo došli kući nije mu potrebna nikakva terapija. Dat nam je samo savet da hitno dođemo u bolnicu ako se pojave problemi sa disanjem.

Da ponovim, beba nije imala visoku temperaturu, ni suv kašalj. Svi znamo da postoji jako malo informacija o bebama i njihovoj reakciji na ovaj virus, pa smo moj suprug i ja želeli svoje iskustvo da podelimo sa drugima. Takođe, dobro bi nam došla podrška bilo koga ko je kroz ovo prošao.

Suprug i ja, za sada nemamo nikakve simptome, na koje su nam rekli da obratimo pažnju. Za sebe bi rekli da se jedino osećamo malo kao pregaženi. Međutim, takođe su nam rekli da se glavni simptimi kao što su glavobolja, gubitak mirisa, bolovi u leđima i blago upaljeno grlo, leče  bez lekova i preporuka je da se i tada ostane kod kuće.

Delimo ovu priču da pokažemo roditeljima da bebe mogu da prebrode ovo i da će biti dobro. Ova poruka je pozitivna i treba da podigne svest ljudi. Postupajte onako kako je preporučeno!“

Nakon par dana od prve objave mama Toni je još dodala:

„Preplavila su nas deljenja, komentari i privatne poruke. Pokušavam na svaku da odgovorim. Mnogi nas pitaju: Kako je Kurits dobio korona virus? Zaista ne znam kako... Moj suprug i ja sada imamo simptome, međutim nećemo se testirati, kao ni svi ostali koji su u izolaciji kod kuće, osim onih koji budu primljeni u bolnicu. Kada sam sa bebom bila dve noći u bolnici, takođe nisam želela da budem testirana. Virus je verovatno "zakačio" od nekog od nas dvoje, ali zaista nema smisla nagađati.

Molim vas, molim vas, molim vas, ako primetite da se vaše dete ne oseća dobro, obavezno potražite pomoć lekara kao što biste uradili i da se ne nalazimo u vremenu u kom se nalazimo. Toliko roditelja bi moglo kasno da stigne u bolnicu, iz straha da njihovo dete koje nema virus, bude zaraženo ako ode u bolnicu. Verujte mi, svima nam je isto" - završava svoju priču mama Toni. 

By Bebologija