Faze roditeljstva

Menjanje pelena: Ovako to izgleda iz bebinog ugla

Kada bi vaša beba mogla da vam se obrati, ovo bi bili njeni saveti za uspešnije menjanje pelena.

Menjanje pelena: Ovako to izgleda iz bebinog ugla

Mama. Odličan pogodak! Obožavam ovu smrznutu stvar koju si mi dala jer mi rastu zubi. Pomaže mi da me ova dva nova donja zuba ne bole baš previše.

Pa, da popričamo malo i o menjanju pelena... Moramo da sarađujemo. Pomozi mi a ja ću pomoći tebi, tako ćemo oboje biti srećniji. Napravio sam listu nekih stvari kako bi nam išlo lakše to presvlačenje:

1. Obožavam one hladne vlažne stvarčice. Ozbiljno, zbog njih se osećam sveže, pa samo nastavi.

2. Poštuj moje nabore. Ja sam u suštini kao mali Mišelin i moraš pokriti veliku površinu, ali molim te pazi na nabore. Veruj mi, primetiću, jer već sutra možeš videti crvenu flekicu na nekoj od krofnica!

3.  Unapred izvini što piškim na tebe. Nekad praviš one smešne face, a ja se toliko kikoćem i obradujem što sam napokon oslobođen od one vruće pelene da ne mogu da se zaustavim.

4. Budi brza i efikasna! Znam da pokušavaš da budeš nežna, ali nemoj da se stidiš kada treba malo da me pritisneš prilikom brisanja - završi to kad već moraš. Bolje je nego da me milion puta briskaš polako i potrošiš desetinu onih vlažnih stvarčica (ovo naročito važi za tatu).

5.  Malo se opusti. Pusti me da malo budem bez pelene, s vremena na vreme. Znaš da volim vazduh i neću se baš istog trena prehladiti.

6.  Ja rastem pa je možda vreme za novu veličinu pelena. Jasno?

7.  Ne ignoriši crvenilo. Vidiš tu malu tačkicu na mom desnom guzu? Sutra će biti tri puta veća. Pa stavi malo tog umirujućeg spreja ili kremice i stavljaj ga češće.

8. Budi na oprezu. Ako se zacrvenim i napnem se, obavezno proveri, možda je vreme za menjanje pelena. Jer nikom nije u interesu da dugo budem u toj peleni. Slažeš se?

9.  Volim kad mi za vreme presvlačenja pričaš priče i pokazuješ neke nove igračkice. Mudra si ti, pronašla si fazon, onda se ja malo primirim a ti lakše promeniš pelenu. Ona patkica od juče mi se baš dopala!

10.Apsolutno nemam želju da koristim nošu, za sada. Samo kažem. Ajde da se dogovorimo da to ne spominjemo neko vreme... Okej?

Pripremila: Vesna S. Izvor:yumama.com