Faze roditeljstva

Lečenje matičnim ćelijama za decu iz Srbije

U našim bolnicama, u saradnji sa zastupnicama inostranih banaka za deponovanje matičnih ćelija, postoji dugogodišnja praksa koja odlično funkcioniše. Ono što je mnogo veća vest je da je počela i njihova primena ali su se odmah pojavili i nova pitanja i problemi - kako doći do sopstvenih matičnih ćelija i kome poveriti njihovu primenu.

Lečenje matičnim ćelijama za decu iz Srbije

U našim bolnicama, u saradnji sa zastupnicama inostranih banaka za deponovanje matičnih ćelija, postoji dugogodišnja praksa koja odlično funkcioniše. Ono što je mnogo veća vest je da je počela i njihova primena ali su se odmah pojavili i nova pitanja i problemi - kako doći do sopstvenih matičnih ćelija, kako i kome poveriti njihovu primenu.

Za sada je to, uglavnom, moguće samo u inostranstvu, što dodatno komplikuje situaciju, a zastupnici banaka se povlače onog momenta kada iz banke stigne potvrda ja uzorak primljen. Jedan od njih, Bio Save groupje prepoznao taj problem i rešio je da svoje delovanje proširi, da unapredi saradnju sa korisnicima i da putem Bio Save Fondacije  lečenje učini brzo i besplatno dostupnim.

Pogledajte VIDEO.

Fondacije je potpisnik sporazuma o saradnji, sa najvećom evropskom bankom matičnih ćelija FamiCord Group. Sporazum predviđa saradnju na polju besplatnog lečenja matičnim ćelijama dece iz Srbije u inostranstvu. 

FamiCord Group je banka sa najviše lečenja matičnim ćelijama iz pupčane vrpce u Evropi, sa preko 750 lečenja do sada i kao takva poseduje veliko iskustvo u terapijskoj primeni. 

biosave-fondacija

Potpisnici sporazuma: FamiCord Group, Jakub Baran - CEO i Bio Save Fondaciju, Roxana Ioana Mateescu - direktor fondacije

Matične ćelije su nesumnjivo budućnost medicine, a samim tim i celokupne civilizacije. Životni vek čoveka se produžio, a mnoge bolesti su postale izlečive. Danas, matične ćelije iz pupčane vrpce se koriste za lečenje više od 80 oboljenja. Svakodnevno, broj mogućih tretmana se povećava, a lečenje matičnim ćelijama postaje posebna grana medicine.

Kako da porodice iz Srbije započnu ovaj proces, kako da dođu do relevantnih ustanova i najboljih stručnjaka u inostranstvu, kako da stupe u kontakt sa njima i organizuju lečenje, pojavljuje se kao glavna prepreka, a brigu o tome upravo preuzima Fondacija Bio Save.

Bez obzira u kojoj banci je uzorak deponovan, putem angažovanja svojih kontakta, znanja i iskustva, svim porodicama iz Srbije, Fondacija, omogućava dostupnost najboljim evropskim i svetskim stručnjacima, najprestižnijim bolnicama i bolničkim centarima, kao i da najbrže dođu do pravih informacija i saznaju sve o koracima u lečenju i procesu koji ih čeka, objašnjavaju u Bio Save Fondaciji kao svoj glavni cilj delovanja. 

Dakle saradnja sa Bio Save-om se nastavlja i posle deponovanja matičnih ćelije vaše bebe, kroz Bio Save Fondaciju, što znači da niste sami prepušteni banci matičnih ćelija u inostranstvu. Za klijente Fondacija čini i omogućava:

 

  • Sve informacije i saveti o tome kako započeti proces lečenja matičnim ćelijama
  • Podrška u proces lečenja, korak po korak angažovanjem sopstevnih resursa i znanja 
  • Kontakti releventnih svetskih ustanova i stručnjaka

 

Bio Save Fondacija za pomoć pri lečenju matičnim ćelijama osnovana je zajedničkom inicijativom Bio Save d.o.o. iz Beograda i ostalih ogranaka Bio Save-a u regionu - Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

“Ukoliko se sačuvani genetski materijal iz matičnih ćelija može upotrebiti za spasavanje života, onda smo dužni da to i učinimo” - reči su britanskog naučnika Lorda Roberta Vinstona, a u Fondaciji ih smatraju svojim motom!

Budućnost je počela. Budimo njen deo.

Izvor: biosavefoundation.com Adaptacija: Bebologija