Faze roditeljstva

Zašto je broj 9 važan za trudnoću?

Energija broja 9 predstavlja završetak jednog ciklusa i snage koju stvara za početak drugog. Broj koji je tako simbolično vezan za 9 meseci trudnoće i rađanje jednog novog života.

Zašto je broj 9 važan za trudnoću?

Devetka je tu da nas osnaži svojom mudrošću i podrži u procesu transformacije. Broj devet označava kraj i početak. Savršena simbolika životne čarolije – trudnoće i rađanja. I još kažu, za ovaj broj da je njegova snaga upravo u najvećoj i najiskrenijoj želji da poboljša uslove života za svakog čoveka i poput malog superheroja, spasi svet.

Devetka zaista ima moć da probudi ono najbolje u svakom. Kako nema većeg dara od rađanja deteta, onda je i simbolika broja 9 i trajanje trudnoće 9 meseci sasvim odgovarajuća. Na pitanje: „Zašto trudnoća traje baš 9 meseci?“ naučnici i akušeri su dali nekoliko odgovora.

Deo stare priče je da bi bilo nemoguće da se porođajni kanal toliko proširi da prođe bebina glava, kada bi beba ostala duže od 9 meseci u maminom stomaku. Novija istraživanja ukazuju na to da je u pitanju preusmeravanje energije trudnice na fetus. U stvari, metabolizam trudnice se duplo više ubrzava otprilike već od šestog meseca trudnoće. Do 9. meseca, kako se bebine energetske potrebe povećavaju, stopa ubrzanja metabolizma majke se približava 2,1 puta većoj od normalne. To je prilično veliko uzbrzanje pa bi produženje za mesec dana verovatno zahtevalo ulaganje u metabolizam iznad majčinih mogućnost – kažu istraživači sa Univerziteta Rhode Island.

Iskoristite Bio Save „9-ku“ i sačuvajte matične ćelije svoje bebe u najvećoj banci matičnih ćelija u Evropi

S obzirom da je broj 9 toliko važan za trudnicu, tako je pre 9 godina osnovana i kompanija Bio Save. Povodom 9. rođendana oni su rešili da svim trudnicama koje odluče da na porođaju sačuvaju matične ćelije svoje bebe u Bio Save (do 17. februara 2021.) daruju poklone u znaku broja 9:

* 9 besplatnih pregleda u pedijatrijskoj ordinaciji Bebologija u prvih 9 meseci bebinog života

* 9 patronažnih poseta iz servisa za trudnice Babica&Bebica (u mestima gde Babica&Bebica ne funkcioniše, uslugu zamenjuje finansijski popust od 90 €)

* Laboratorijske analize u vrednosti od 9.000 dinara u Bio Save Lab laboratorijama

* 9 rata bez kamate, bez učešća i bez banke kao posrednika - odlični uslovi plaćanja

* 9 prvih trudnica koje se jave i zakažu sastanak, na poklon dobijaju specijalni jastuk za trudnice

Iskoristite priliku koja se pruža samo jednom u životu i sačuvajte matične ćelije svoje bebe - zato što je budućnost važna!

Više o ovoj akciji pročitajte OVDE.

By Bebologija