Faze roditeljstva

Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem detinjstvu

Bio Save Fondacija je 6. septembra poslala četvoro mališana uzrasta 5 do 8 godina iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore na terapiju matičnim ćelijama u inostranstvo.

Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem detinjstvu

I ovog puta je Bio Save Fondacija uz pomoć i podršku Bio Save d.o.o. obavila sve potrebne korake kako bi obezbedila mališanima da odu na terapiju koja im daje nadu da promene život nabolje.

Radi se o porodicima koje su sačuvale matične ćelije iz pupčanika u FamiCord AG, koje će sada biti iskorišćene za lečenje.  

Bio Save Fondacija osnovana je u oktobru mesecu 2013. godine od strane Bio Save d.o.o. iz Beograda i članica je Bio Save Group iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije, sa ciljem da pomože u lečenju dece matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, nezavisno u kojoj Banci su sačuvane njihove matične ćelije.

„Terapija matičnim ćelijama iz pupčane vrpce je nova nada za lečenje autizma i neuroloških oboljenja kod dece, i mi u Bio Save Fondaciji smo potpuno posvećeni tom izazovu“ – objasnio nam je dr Kristian Martin direktor Bio Save Fondacije.

Možda vas zanima: Terapija matičnim ćelijama iz pupčanika kod autizma

Matične ćelije iz pupčane vrpce se koriste za lečenje više od 80 oboljenja. Svakodnevno, broj mogućih tretmana se povećava, a lečenje matičnim ćelijama postaje posebna grana medicine. Najveće blago koje roditelji mogu pokloniti svom detetu je zdravlje i zato ne treba propustiti priliku koja se pruža samo jednom u životu da sačuvate matične ćelije iz pupčane vrpce prilikom njegovog rođenja.

Možda vas zanima:  Koje se bolesti mogu lečiti matičnim ćelijama

Svi roditelji koji su sačuvali matične ćelije svojih mališana su uložili u njegovu budućnost sa nadom da one ipak nikada neće zatrebati. Međutim, u životu se dešavaju razne stvari pa kada se dogodi da su detetu ili rođenom bratu ili sestri potrebne, znate da imate sačuvano blago.

Šest meseci nakon sprovedene terapije matičnim ćelijama iz pupčane vrpce, ponoviće se svi testovi i analize rađene pre odlaska ove dece na terapiju, kako bi se procenio napredak.

Tada ćemo i mi razgovarati sa roditeljima i decom koji su u organizaciji Bio Save Fondacije i kompanije Bio Save bili u inostransvu na terapiji matičnim ćelijama i preneti njihova iskustva i utiske.

Do tada puno sreće i srećan put im želimo!

Ako vam je potrebno više informacija o čuvanju matičnih ćelija iz pupčanika, poručite besplatan katalog OVDE.

By Bebologija & Bio Save