Faze roditeljstva

6 razloga koji decu rođenu u aprilu čini posebnim

Zima je konačno prošla i priroda ponovno cveta. Mame koje imaju termin u aprilu mogu se smatrati pravim srećnicama jer su datum porođaja "uklopile" s rađanjem prirode.

6 razloga koji decu rođenu u aprilu čini posebnim

Naučnici kažu da mesec, u kom ste rođeni može mnogo toga otkriti o vama pa tako postoje i neke stvari koje čine posebnim decu rođenu u aprilu.

1. Verovatno će biti noćne ptice

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni tokom prolećnih i letnjih meseci idu u krevet kasnije u odnosu na one rođene tokom jeseni ili zime.

2. Verovatno će biti pozitivnije osobe

Studenti jednog mađarskog univerziteta sproveli su istraživanje i otkrili da su bebe rođene u aprilu i maju optimističnije i pozitivnije u odnosu na ostale. Naravno, kažu da to zavisi i od mesta u kom živite, ali, smatraju, da se može primeniti na zemlje koje imaju suva, sunčana i topla leta, a hladne zime, baš poput naše zemlje.

3. Biće vođe

Prema istraživanju Univerziteta British Columbia, bebe rođene u aprilu, kasnije u životu će brže napredovati kad je posao u pitanju u odnosu na one rođene tokom letnjih meseci. Nakon što su analizirali datume rođenja 375 direktora iz 500 kompanija, tokom 10 godina, naučnici su došli do zaključka da ih je najviše rođeno, upravo tokom meseca aprila.

4. Imaju manji rizik od astme

Jednim istraživanjem je otkriveno da osobe koje slave rođendan u aprilu imaju manji rizik od obolevanja od astme. Smatra se da je razlog izloženost tipičnim alergenima u prva dva meseca života što može osnažiti njihov imunološki sistem.

5. Imaju manji rizik od poremećaja hiperaktivnosti

Isto istraživanje navodi da se poremećaj hiperaktivnosti (ADHD) češće dijagnostikuje kod beba rođenih u drugoj polovini godine. 

6. Ranije će biti izložene sunčevim zracima

Ovo nije toliko dobra vest, ali valja je biti svestan. Portal mother.ly piše da su istraživanja pokazala da bebe rođene tokom proleća u odrasloj dobi imaju veći rizik od razvoja melanoma. Možda je razlog za to što su u najranijim mesecima života izložena suncu. Zato se obavezno posavetujte sa svojim pedijatrom, naoružajte kremama za zaštitu od sunca i koristite ih pri svakom izlaganju deteta sunčevim zracima.

Izvor: hayat.ba Foto: Designed by prostooleh / Freepik