Faze roditeljstva

Zahvaljujući Famicord Group - uzorci Cryo Save iz Srbije sačuvani

Famicord Group će za narednih 5 godina, o svom trošku, prihvatiti 350.000 uzoraka iz Cryo Save i time sprečiti njihovo propadanje. Među tim uzorcima ima više od 30.000 uzoraka porodica iz našeg regiona. Famicord Group je najveća Evropska grupacija koja ispunjava najviše svetske standarde u oblasti analize, obrade i čuvanja matičnih ćelija.

Zahvaljujući Famicord Group - uzorci Cryo Save iz Srbije sačuvani

Famicord Group je pokazao visok nivo odgovornosti prema porodicama širom Evrope kada je odlučio da za narednih 5 godina, o svom trošku, prihvati 350.000 uzoraka iz Cryo Save (koji je dospeo u velike finasijske probleme) i time spreči njihovo propadanje. 

Među tim uzorcima ima više od 30.000 uzoraka porodica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Hrvatske. 

Famicord Group je najveća Evropska grupacija koja ispunjava najviše svetske standarde u oblasti analize, obrade i čuvanja matičnih ćelija. Posluje u 22 zemlje, sa sopstvenim laboratorijama u 10 zemalja Evrope. 

Više od 420.000 porodica je svoje poverenje poklonilo Famicord Group, a preko 2.500 uzoraka matičnih ćelija je iz Famicord-ovih banaka matičnih ćelija je povučeno za različite vrste lečenja.

Biosave Group je Partner Famicord za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju i Albaniju. Biosave Group je svojim Klijentima omogućio čuvanje matičnih ćelija u nemačkoj banci BioCryo, članici Famicord Group. 

Uprava za biomedicinu Ministarstva zdravlja i Udruženje porodičnih banaka matičnih ćelija izneli su zajednički stav povodom objava vezanih za probleme u poslovanju kompanije Cryo Save - Pročitajte saopštenje Ministarstva Zdravlja Republike Srbije