Faze roditeljstva

Situacije s kojima se suočavaju trudnice (VIDEO)

Mučnine su se smirile, telo se sasvim priviklo na "ludovanje" hormona i sve polako postaje normalno. Taman kada ste počeli istinski da uživate u trudnoći, eto ga – stiglo je i treće tromesečje

Situacije s kojima se suočavaju trudnice (VIDEO)

Dobra stvar svakako je činjenica da je dan upoznavanja s najdražim bićem u vašem životu sve bliže i bliže.

Loša stvar je što iz dana u dan i najbanalnije radnje postaju poput nuklearne fizike.

Sada sigurno mislite „Meni se to ne može dogoditi.“  Verujte, svima se može dogoditi i događa se.

Tu čak ne igra preveliku ulogu ni činjenica koliko ste fit, jeste li niski ili visoki, pa čak ni kako ste podnosili prethodnu trudnoću. Kada se stomačić zaokrugli i beba zauzme dobar deo prostora u vašem telu, neke stvari zaista postaju teške.

Donosimo vam spisak radnji za koje vam je nepojmljivo da vam mogu dosaditi. A ipak mogu….

1. Hrana

Ako niste imali mučnine i žudite za hranom, u trećem tromjesečju hrana može početi da vas nervira. Kako beba raste, sve je manje mesta za mnogo hrane u vašem želucu. Pritisak često onemogućava da išta pojedete, a čak i kada možete jesti to je tek nekoliko zalogaja jer mesta je mnogo manje nego pre. Ovo je glavni razlog zašto će vam se nekada činiti da neprestano jedete. Mnogo malih obroka jedini je način kako da pregurate ovaj period trudnoće.

2. Spavanje

Spava vam se, a ne možete zaspati. Postoji li nešto iritantnije od ovog osećaja?
Udobno se namestiti gotovo je nemoguće, a taman kada nađete idealan položaj ide vam se u WC i ponovo morate da ustanete.

3. Lenčarenje

Nekada ste samo maštali o tome da legnete na kauč i uživate u omiljenom filmu, a sada je to gotovo nemoguće. Dok se namestite moraćete ili do toaleta ili će vas bebica udarati. Bolovi u leđima, grčevi ili neispavanost retko vam mogu ostaviti prostor za dobro staro lenčarnje.

4. Saginjanje

Zamolila sam muža da sakrije slatkiše da ih ne mogu dohvatiti. Spustio ih je na pod, ispred mene.“

Ko se nije nasmejao ovoj šali, nije bio u drugom stanju. Međutim, u trećem tromjesečju ovo prestaje biti smešno. Osim što zaista neke stvari ne možete dohvatiti, obuvanje cipela, lakiranje noktiju na nogama i depiliranje postaje uglavnom nemoguće.

5. Odmor

Kako se odmoriti kada ne možeš normalno leći, kada ne možeš zaspati i osećaš se sve umornije zbog otežanog kretanja. Teško je smoći snage da po ko zna koji put odeš do toaleta, pa gde je onda onaj trudnički sjaj o kome svi pričaju? Čak i kada legnete nemoguće je da se lako okrenete, pomerite ili ustanete.  Uteha je u tome što ste većinu puta prošli, a i nema nazad.

Svakoj ženi koja se ostvarila u ulozi majke, ovaj video će izmamiti osmeh, zato što... 

Pripremila: Vesna S. Izvor:trudnoća.hr Foto: