Faze roditeljstva

BEBOLOGIJA ONLAJN: Bezbednost dece u saobraćaju

Biljana Kordić, pedagoški savetnik i diplomirani inženjer saobraćaja, će vas u utorak 19. septembra od 14 časova upoznati sa korisnim informacijama o pravilnoj upotrebi auto-sedišta za mališane, zakonske regulative, pa sve do odabira i pravilne postavke ovih sedišta.

BEBOLOGIJA ONLAJN: Bezbednost dece u saobraćaju

Bebina prva vožnja u autosedištu - Onlajn predavanje u utorak 19. septembra od 14 časova.

Na našim putevima deca najviše stradaju kao putnici u vozilima, a jedan od najčešćih razloga je nekorišćenje, odnosno nepravilno korišćenje auto-sedišta i druge bezbednosne opreme za prevoz dece u vozilu. 

  • Kako izabrati odgovarajuće auto sedište za dete?
  • Zašto nije bezbedno da vam dete tokom vožnje bude u naručju?
  • Beba na prednjem sedištu – da ili ne?

Na ova i druga pitanja odgovore ćete dobiti nakon predavanja od Biljane Kordić, u utorak 19. septembra od 14 časova.

Onlajn predavanja se slušaju na platformi DemioPrisustvo je moguće samo uz prethodnu prijavu. Proverite svoj mejl! Pred početak predavanja dovoljno je da otvorite svoj mejl, izaberete opciju JOIN i priključite se predavanju. Broj slušalaca je ograničen. Prijavite se:

PRIJAVITE SE

REČ, DVE O PREDAVAČU

Biljana M. Kordić,  je diplomirani saobraćajni inženjer i pedagoški savetnik i trenutno angažovana u Centru za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja.
Godinama je radila na poslovima organizacije velikih kulturnih događaja od regionalnog značaja, jedno vreme u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao savetnik ministra, a najduže kao nastavnik u Saobraćajno-tehničkoj školi. Autor je i koautor velikog broja stručnih radova iz oblasti bezbednosti saobraćaja i zaštite životne sredine, koji su prezentovani na najprestižnijim simpozijumima u regionu.  Autor je velikog broja udžbenika, odnosno priručnika iz oblasti bezbednosti saobraćaja za decu i učenike srednjih saobraćajnih škola, ali i dečijeg detektivskog romana „Družina iz predgrađa i duhovi sa reke“. Autor je tri akreditovana programa kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Sa svojim učenicima je dva puta pobedila na svetskom takmičenju škola u projektima u bezbednosti saobraćaja „Your Ideas Your Initiatives”. Sarađivala je na projektima za decu Srbije sa velikim firmama kao što su Hyundai i Renault. Autor je i trenutno realizuje online učenje za učenike saobraćajnih škola Srbije-kanal e-učim.

Kako bismo izašli u susret svim trudnicama u Srbiji, Centar za trudnice BEBOLOGIJA je svoje aktivnosti preusmerio u onlajn aktivnosti i organizovao Onlajn Centar za trudnice – Bebologija. 

Dobrodošli!

By Bebologija