Faze roditeljstva

Najlepši božićni poklon je u mom zagrljaju

Harmony test je radila i moja kuma, tako sam saznala za njega još pre godinu dana. Bez straha sam otišla i dala uzorak krvi jer sam znala da je ovaj test potpuno neinvazivan i veoma pouzdan.

Najlepši božićni poklon je u mom zagrljaju

Gledam te ispunjena radošću, osećam te kako ležiš u mom naručju, nežno dodiruješ moju kožu… Kad osetim tvoj miris i vidim tvoj osmeh dok spavaš, srce mi zaigra od neizmerne radosti.

Prošla je godina otkad sam sa strepnjom gledala u štapić i čekala da se pojave dve crtice koje će potvrditi trudnoću. Čini mi se da je to najdužih pet minuta u mom životu, dugih kao večnost. Nikada neću zaboraviti taj osećaj neverice i sreće kad sam videla da je test pozitivan.

Nesvakidašnji poklon

Kako se sve dešavalo nekoliko dana pre Božića, ovu radosnu vest odlučila sam da zadržim za sebe. Svom mužu sam ovog puta rešila da poklonim nešto specijalno. Nešto što nije moglo da se kupi, plati, ni naruči! Otišla sam na prvi ginekološki pregled, gde sam dobila prvu sličicu sa ultrazvuka. Sličicu sam upakovala u kutiju, gde sam stavila i novogodišnju kovertu s pisamcetom: “Čestitam! Postaćeš tata”. Kad je otvorio svoj poklon koji je stajao ispod jelke, moj muž nije mogao da govori. Plakao je od sreće i grlio me satima. Bio je to najlepši poklon ne samo za nas dvoje već i za čitavu porodicu.

Tri nedelje posle Božića zakazani su mi ultrazvučni pregled i merenje nuhalnog nabora. Kad je ginekolog rekao da je još rano da se vidi pol bebe, ali da misli da je devojčica, bilo mi je sasvim svejedno kog je pola. Kao i svaka majka, samo sam želela da sve bude u redu i da moja beba bude zdrava. Tog trenutka donela sam jednu od najboljih odluka u trudnoći – odlučila sam da uradim Harmony test. To je prenatalni test pomoću koga se mogu otkriti hromozomski poremećaji kod fetusa, tj. da li postoji rizik da se beba rodi s nekom od najčešćih genetskih bolesti, poput Daunovog sindroma ili neke druge. Iako nisam pripadala rizičnoj grupi trudnica, nisam želela ništa da prepustim slučaju. Htela sam da budem sigurna u zdravlje svoje bebe, znala sam da u trudnoći mogu da uživam i budem mirna samo ako napravim taj korak.

Harmony test je radila i moja kuma, tako da sam za njega saznala još pre godinu dana. Bez straha sam dala uzorak krvi jer sam znala da je test neinvazivan i visokopouzdan.

Za bezbrižnu trudnoću

Rezultate sam čekala samo tri dana i ne umem da vam opišem koliko sam bila uzbuđena kad sam ih dobila. Otišla sam kod ginekologa, gde sam saznala da je beba potpuno zdrava a test je razrešio dilemu i pokazao da je u pitanju dečak. Harmony test određuje i pol deteta, ako želite i to da znate, već posle 10. nedelje trudnoće.

Od tog trenutka počinje moja najlepša životna priča. Čini mi se da sam bila najsrećnija buduća mama, znala sam da će moja beba biti zdrava, zato sam uživala u svakom novom danu tokom trudnoće. S radošću sam birala stvari za mog dečaka, opremala sobu i kupila najlepša kolica na svetu. Stomačić mi je rastao i bližio se porođaj. Sve je prošlo odlično i ja sam rodila zdravog i snažnog dečaka.

Danas moj Filip ima četiri meseca i pravi je čarobnjak.Zdrav, zadovoljan i nasmejan. Radoznao i srećan. Svaki put kad me pogleda, vidim iskrice u njegovim okicama. Iskricu u pogledu koji čuva samo za mene, svoju majku. Ovogodišnji Božić provodimo zajedno u zagrljaju. Hvala na ovom najlepšem i najdražem poklonu koji se ne može kupiti, naručiti, dobiti… Mora se roditi! 

Sve o Harmony prenatalnom testu pročitajte OVDE i sigurni dočekajte budućnost!

Pripremila: Vesna Stanimirović Foto: Unsplash, Pexels