Faze roditeljstva

Ginekološka ordinacija Jurišić – vrhunski stručnjaci u najmodernijoj ordinaciji

Ova specijalistička ordinacija nudi kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.

Ginekološka ordinacija Jurišić – vrhunski stručnjaci u najmodernijoj ordinaciji

Posete lekaru u trudnoći, kao i analize koje lekar obavlja, zavise od zdravstvenog stanja svake žene, tako da se veoma razlikuju. Neke žene imaju češće posete lekaru, dok ga druge posete svega 5 do 6 puta u toku cele trudnoće. Prema “Nacionalnom vodiču zdravstvene zaštite žena u toku trudnoće”, kod normalne trudnoće bez komplikacija, pored prvog lekarskog pregleda na kome se utvrđuje trudnoća potrebno je obaviti:

1.  kontrolne lekarske preglede u 16, 24, 28. i 36. nedelji

2. ultrazvučni pregled na prvom lekarskom pregledu, a zatim i između 11. i 14. nedelje, 20. i 24. nedelje, i 30. i 34. nedelje trudnoće. Svakoj trudnici je veoma bitno da se oseća sigurno i bezbrižno.  Ovde veliku ulogu igra sam pristup ginekologa. Trudnice zato uglavnom biraju ordinaciju i ginekologe koji su ljubazni, smireni, a u isto vreme veoma stručni i kompetentni.

Mnoge trudnice navode da im je jako bitno da lekar pokazuje zainteresovanost za pacijenta, kao i da im ulivaju poverenje. Pažnja sa kojom vas sasluša doktor kada odete na pregled kao i ljubaznost sestara, što direktno, što putem telefona kada se pregled zakazuje, veoma su bitni kako biste se osećali u sigurnim rukama.

Specijalistička ginekološka ordinacija Jurišić vam nudi upravo ovakav pristup – stručnost, posvećenost, ljubaznost, kao i sve preglede i usluge na jednom mestu. U ovoj ordinaciji dobićete kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije i rane dijagnostike genetskih anomalija ploda.

Pregledi pre trudnoće podjednako važni

Redovni ginekološki pregledi su dobar početak ukoliko planirate trudnoću. Pregledom možete otkriti probleme koji mogu da se otklone ili mogu da se prate tokom trudnoće. 

Redovni pregledi su bitni zbog ranog otkrivanja premalignih i malignih promena, lečenja hormonskih problema, kontrole rađanja i pravovremenog planiranja porodice. Uredne kontrole smanjenju mogućnosti razvijanja stanja koja vode ka sterilitetu.


Pregledi koje možete uraditi u ordinaciji Jurišić:

  • Ultrazvučna dijagnostika
  • Rana detekcija promena na grliću materice primenom videokolposkopije
  • Papanikolau test
  • Kardiotokografija
  • Dijagnostika genetskih anomalija ploda i pola

Praćenje trudnoće ne podrazumeva samo brigu o majci i njenom stanju, već i o detetu. Kada ostanete u drugom stanju, izuzetno je važno da se rano otkriju oštećenja ploda, što zbog napretka nauke više nije problem medicine, već pravovremenog odlaska kod lekara.

Ginekološka ordinacija Jurišić prati razvoj najsavremenije medicine i pored gorenavedenih analiza nudi i najmoderniji i najbrži prenatalni test za trudnice – Harmony™ prenatalni test. Ova ordinacija takođe sarađuje i sa kompanijom Bio Save kada je potrebno skladištenje matičnih ćelija.

Preporuka je da se trudnice uvek raspitaju i posavetuju o tome kog ginekologa će izabrati, bilo u Domu zdravlja ili u nekoj privatnoj ordinaciji. Važno je da 'pronađete' lekara kome možete verovati i kod koga ćete ubuduće redovno i rado odlaziti zbog saveta, pregleda ili analiza.